GRATUIT! Curatenie la finalul lucrarii!

Telefon: 0741.535.534

Tencuiala mecanizata var ciment

Tencuiala mecanizata var ciment este recomandata la tencuirea peretilor interiori, in camere cu umiditate ridicata (bai, bucatarii), precum si a zidurilor exterioare in vederea aplicarii termosistemului, garduri, socluri etc. Se pot obtine suprafete foarte drepte, si la grosimi de peste 4. Servicii de tencuiala mecanizata pret accesibil!

De ce tencuiala mecanizata var-ciment

Tencuiala mecanizată pe bază de var-ciment este extrem de fiabilă si elimină complet riscul de aparitia al fisurilor, prin urmare, putem spune că este foarte rezistentă.

La fel ca si in cazul tencuielii pe baza de ipsos suprafata trebuie pregatita cu mare atentie. Temperatura optima de aplicare a tencuielilor pe baza de ciment este intre +5 grade Celsius si +30 grade Celsius. Tencuiala var ciment este un mortar uscat predozat care se prelucreaza manual sau mecanizat, pretabila pentru interior si exterior. Ca si compozitie are var pentru construcţii, ciment, nisipuri de tencuială, adaosuri. Este permeabilă la vapori, suprafaţă gata de a fi vopsită dupa finisare, bună absorbţie a vaporilor pentru reglarea nivelului de umiditate şi menţinerea unui climat interior confortabil. La Tencuiala mecanizata var ciment se foloseste material de tencuit preambalat pe baza de ciment care se aplica cu ajutorul masinii de tencuit. Tencuiala mecanizata pe baza de ciment necesita doua straturi de glet pentru obtinerea unor finisaje perfecte. Materialul este gri, omogen, de calitate superioara.

Indiferent de ce tip de tencuiala mecanizata folosesti, pe baza de ipsos sau pe baza de var-ciment, este important sa respecti anumite reguli înainte de aplicare. Spre exemplu, suportul pe care va fi aplicata tencuiala mecanizata trebuie sa fie uscat si curat, fara praf sau exfoliere si sa nu fie înghetat. Daca aceste reguli sunt respectate, atunci poti fi sigur ca suportul tau are capacitatea portanta necesara. O alta regula pe care ar fi bine sa o respecti este temperatura aerului si a stratului suport care trebuie sa fie de minim 5 grade Celsius pe tot parcursul aplicarii tencuielii mecanizate, dar si pe durata prizei. Nu mai are rost sa spunem ca ar trebui respectate cu strictete regulile de amestecare a mortarului cu cantitatea optima de apa pentru a obtine un material omogen.

Avantaje importante deloc de neglijat ale tencuialii clasice pe baza de ciment:


  • se pierde foarte putin material;
  • se finiseaza usor si este fiabila;
  • peretii obtinuti sunt foarte drepti;
  • se usuca foarte repede si nu apar fisuri;
  • costuri accesibile - la manopera si materialele folosite.
  • randament de la 90m pana la 120m/zi.

Va oferim servicii complete de finisare a constructiilor cu tencuiala mecanizata, glet mecanizat și lavabila mecanizata. Servicii de tencuiala mecanizata pret accesibil!